Rigtige Mænd Laver Mad

Forsiden ] Tilbage ]

Safransild :

6 pers.

6 friskfangede sild fra Knudshoved.

Salt

1 Potte basilikum

1 Porre

2-3 Tomater

Lage :

1 1/2 dl. hvidvinseddike

3 dl. hvidvin

2 spsk. tør sherry / portvin

2 tsk. salt

2 tsk. sukker

5 Peberkorn

1/4 g. Safran

Tilberedning :

1. Bland alle ingredienserne til lagen, og kog den sagte under låg i 5 min.

2. Skyl sildene og halver dem på langs. Drys med salt på kødsiden og læg 3-4 basilikumblade på hver filet. Rul dem sammen fra hoved mod hale og hold dem sammen med en kødpind. Den skal stødes ind i fisken med fast hånd, da sildeskindet er sejt.

3. Læg sildepaupietterne i en gryde, som netop kan rumme dem. Hæld den kogende lage på og lad lige koge op. Afkøl i lagen.

4. Skær porrerne i 5 cm. lange stykker og skær dem i tynde strimler på langs. Skær tomaterne i 1/4 og fjern kærnerne. Skær dem i tynde strimler.

5. Læg porer og tomater i et fad med kant. Kom sildepaupietterne på og hæld lagen over. Træk lidt porer og tomat op om sildene. Lad retten marinere i mindst 30 min. før servering.