Safransild :
6 pers.
6 friskfangede sild fra Knudshoved.
Salt
1 Potte basilikum
1 Porre
2-3 Tomater
Lage :
1 1/2 dl. hvidvinseddike
3 dl. hvidvin
2 spsk. tør sherry / portvin
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
5 Peberkorn
1/4 g. Safran
Tilberedning :
1. Bland alle ingredienserne til lagen, og kog den sagte under låg i 5 min.
2. Skyl sildene og halver dem på langs. Drys med salt på kødsiden og læg
3-4 basilikumblade på hver filet. Rul dem sammen fra hoved mod hale og hold dem
sammen med en kødpind. Den skal stødes ind i fisken med fast hånd, da
sildeskindet er sejt.
3. Læg sildepaupietterne i en gryde, som netop kan rumme dem. Hæld den
kogende lage på og lad lige koge op. Afkøl i lagen.
4. Skær porrerne i 5 cm. lange stykker og skær dem i tynde strimler på
langs. Skær tomaterne i 1/4 og fjern kærnerne. Skær dem i tynde strimler.
5. Læg porer og tomater i et fad med kant. Kom sildepaupietterne på og
hæld lagen over. Træk lidt porer og tomat op om sildene. Lad retten marinere i
mindst 30 min. før servering.