Rigtige Mænd Laver Mad

Forsiden ] Tilbage ]

Rensdyrsteg stegt som vildt med fløde/oste sovs og waldorfsalat.

Ingredienser:

2 Rensdyr stege

1 pakke røget spæk

1L fløde (rigtig fløde)

1 STOR spiseske Ribsgele

75g danablu

400 g Mayonnaise

400 g Ymer

2 tsk. Sukker

1 tsk. Dijon sennep

2 æbler i tern

2 stængler bladselleri

vindruer

valnødder

salt, peber

Rensdyrstegen placeres i en bradepande, drysses med groft salt og peber, og dækkes med skiver af røget spæk. Der hældes 1l fløde ved (ikke kaffefløde!). Stegen kommer i ovnen og steges ved svag varme, dvs. først en halv times tid ved 175 grader, og derefter skrues ned på 130-150 grader. Stegen skal stå ca. 3 timer ved denne temperatur.

Sovsen laves af den resterende væske fra stegen ved simpelthen, at hælde væsken fra stegen gennem en si, og fjerne al fedt der flyder ovenpå fløden (gem fedtet - det er godt til at give smag til en sovs en anden dag). Der tilsættes nu danablu ost, en kæmpe spiseske ribsgele, og sovsen koges godt igennem i en pande, hvorefter den smages til med lidt salt og peber. Det giver en utrolig lækker, tynd men kraftig sovs.

Waldorf salat ala Henning består af halvt mayonnaise og ymer hvortil der hældes 2 tsk. sukker og en stor tsk. dijon sennep. Der tilsættes nu æbler i tern, bladselleri i tern, knuste valnødder og vindruer i kvarte stykker, alt efter hvor tynd en salat man ønsker. Fjern først kernerne i vindruerne og æblerne, og skræl så disse samt bladsellerien inden de skæres i små tern. Pyntes med hele valnødder, halve vindruer og de små hjerteblade midt i sellerien.