Bunden :
Pr. person skal bruges følgende:
1 dl. vand
1/4 pk. gær
2½ dl. mel
½ tsk salt
lidt olie
Ælt vand, gær, mel og salt sammen til en fast dej der er lidt fugtig på overfladen uden at klistre. Herefter tilsættes lidt olie for at gøre overfladen elastisk. Lad dejen hæve mens fyldet gøres klar, og rul herefter dejen tyndt ud på bagepapir drysset med mel (højst til 2 pers. pr. bradepande). Når fyldet er lagt på skal pizzaen hæve i en halv times tid og er herefter klar til at bage ved 250 grader øverst i ovnen i ca. 10-12 minutter.
Tomat-sauce:
10 Tomater
1 ”Brev” oregano
5 fed hvidløg
1-2 friske chilli pebre
1-2 Løg
Salt & peber
Tomater, løg, hvidløg samt chilli blendes
grundigt, og hældes derefter i en gryde. Oregano, salt og peber tilsættes
og det hele skal stå og små simre uden låg i 1-2 timer til det er
kogt godt ind til en god tyk sauce.
Fyld:
#1:
Frisk mozzarella skåret i skiver ( et godt tæt lag )
Frisk basilikum
Evt:
Oliven
Cherrytomater
#2:
Muslinger
Tun i olie
Rødløg
Cherrytomater
Revet ost (f.eks. emmentaler)
Evt:
Oliven
Frisk basilikum
#3:
Skinkestrimler
Champignon i skiver (IKKE glasudgaven!)
Ananas i tern
Revet ost (f.eks. emmentaler)
Evt:
Oliven
Frisk basilikum
#4:
Pepperoni i skiver
Grøn peber skåret i strimler
Ananas i tern
Revet ost (f.eks. emmentaler)
Evt:
Oliven
Frisk basilikum