RMLM Lammekølle
Ingredienser:
8 personer
2 lammekøller
havsalt, friskkværnet peber
100 g. margarine
2 kg. kartofler
10 fed hvidløg
1 bundt persille
½ l. piskefløde
1 l. hønse bouillion
Tænd ovnen og indstil den på 225 grader. Gnid kødet ind i salt og
peber, skær 3 fed hvidløg ud i skiver og stik dem ind i køllerne. Smør et ildfast fad
med margarinen. Hak persillen og resten af hvidløgen. Opløs hønsebouillionen i en liter
vand.
Skær kartoflerne i skiver og læg dem lagvis i fadet. Drys den hakkede
persille og hvidløg over kartoflerne. Hæld bouillion og piskefløde over kartoflerne.
læg køllen med den flade side opad, ovenpå kartoflerne.
Sæt fadet på ovnristen, på den midterste rille midt i ovnen ved 225
grader i 30 minutter.
Vend køllerne, og skru ned på 160 grader og lad dem stege videre i 1
½- 1 ¾ time.
Sluk for ovnen og lad køllerne hvile i 10 minutter.
Server evt. kogte grøntsager til.