Rigtige Mænd Laver Mad

Forsiden ] Tilbage ]

Gokke1.jpg (14167 byte)PIC00031.jpg (40472 byte)

Gås fra Kalundborg

Personer: 8. Forarbejde: 30 minutter Tilberedning i alt : 10 timer og 30 minutter

1 gås (ca. 7,2 kg, helst ved navn Gokke)

1 ks. Snebajere

1 fl. Gammeldansk

Fars:

800 g hakket kalv/flæsk (gerne fedt kød)

salt

peber

reven muskat

merian

2 løg

200 g stribet flæsk

2 ½ dl vand

Sauce:

2 ½ d1 vand

1 spsk. mel

salt

peber

Start med at til vejebringe de rette omgivelser. En kasse Sneøl og lidt gammel dansk. Bed kvinderne om ikke at nærme sig køkkenet - så skulle resten gå slag i slag. Gnid gåsen med ind- og udvendig med salt og peber.

Rør det hakkede kød med salt, peber, muskat, merian og hakkede løg. Fyld farsen i gåsen og luk den til med kødpinde.

Læg gåsen på risten i bradepanden. Læg lidt bacon og indmaden i bradepanden ved gåsen. Hæld en kop vand ved og steg den i ovnen ved 125 grader i ca. 10 timer. Overhæld gåsen med med kødsaften, ca. hver halve time i starten - senere hver time. Skum fedtet at stegeskyen i en skål (Vi fik ca. 3 liter!!!!). Hertil hvide og brune kartofler og rødkål. Saucen laves af skyen, rødbedesaft, ribsgelé og lidt sovsekulør.

Værsgo

Uhmmm.