Gås fra Kalundborg
Personer: 8. Forarbejde: 30 minutter Tilberedning i alt : 10
timer og 30 minutter
1 gås (ca. 7,2 kg, helst ved navn Gokke)
1 ks. Snebajere
1 fl. Gammeldansk
Fars:
800 g hakket kalv/flæsk (gerne fedt kød)
salt
peber
reven muskat
merian
2 løg
200 g stribet flæsk
2 ½ dl vand
Sauce:
2 ½ d1 vand
1 spsk. mel
salt
peber
Start med at til vejebringe de rette omgivelser. En kasse
Sneøl og lidt gammel dansk. Bed kvinderne om ikke at nærme sig køkkenet - så skulle
resten gå slag i slag. Gnid gåsen med ind- og udvendig med salt og peber.
Rør det hakkede kød med salt, peber,
muskat, merian og hakkede løg. Fyld farsen i gåsen og luk den til med
kødpinde.
Læg gåsen på risten i bradepanden. Læg
lidt bacon og indmaden i bradepanden ved gåsen. Hæld en kop vand ved og steg den i ovnen
ved 125 grader i ca. 10 timer. Overhæld gåsen med med kødsaften, ca. hver halve time i
starten - senere hver time. Skum fedtet at stegeskyen i en skål (Vi fik ca. 3 liter!!!!).
Hertil hvide og brune kartofler og rødkål. Saucen laves af skyen, rødbedesaft,
ribsgelé og lidt sovsekulør.
Værsgo
Uhmmm.