Rigtige Mænd Laver Mad

Forsiden ] Tilbage ]

 

PIC00025.jpg (34780 byte)

Fransk senneps-kam

Til 8 personer

2 kg svinekam uden ben og spæk eller en nakkefilet salt

1 spsk. grønne peberkorn

ca. 6 spsk. stærk fransk sennep

1/2 tsk. basilikum

1/2 tsk. salvie

1/2 tsk. merian

5 spsk. olie

1 bdt. persille

2 løg

Bomuldssnor

Skær kødet igennem til midten, så der fremkommer en stor lomme på den ene side af stegen.

Gnid den med salt. Knus de grønne peberkorn i en morter eller mellem to teskeer. Bland dem med sennep, basilikum, salvie, merian og olie. Tilsæt hakket persille og løg.  Rør det hele godt sammen og fyld det i lommen på stegen. Overskydende fyld kan smøres udenpå stegen der ellers smøres med olie. Bind den sammen med bomuldsgarnet.

Sæt stegen i ovnen (ca. 200 grader) på en bradepande i ca. halvanden time (brug stegetermometer!).

Lad stegen hvile i mindst 10 minutter, inden den skæres for i tykke skiver.

Grøn salat og bagte kartofler med smør eller dressing serveres hertil.